خانه ارز دیجیتال کامپاند (compound) چیست؟

ارز دیجیتال کامپاند (compound) چیست؟

5 دقیقه مطالعه 15 تیر 1403
تحلیل ارزهای مجازی|تعریف و مفاهیم

ارز دیجیتال کامپاند (compound) چییست؟

کامپاند یک پروتکل غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است که به کاربران این امکان را می دهد که از دارایی های دیجیتال خود سود کسب کنند، چگونگی استفاده از آن ها را بدانند و موارد دیگر.

Defi (امور مالی غیر متمرکز) به یکی از مناطق امیدوار کننده جدید در فضای رمزارزها و بلاکچین تبدیل شده است. از نظر افراد مبتدی ، درک مزایای داشتن خدمات مالی غیرمتمرکز ممکن است دشوار باشد. با این حال ، تاکنون مزایای بالقوه امور مالی غیرمتمرکز به طور فزاینده ای آشکار شده است. کاربران می توانند با استفاده از ارزهای دیجیتال و فناوری های بلاکچین و بدون تکیه بر بانک ، دولت یا نهاد مرکزی ، پول خرج کنند ، وام بدهند و وام بگیرند.

امور مالی غیرمتمرکز ایده های اصلی رمزنگاری را خیلی بیشتر از چشم انداز اصلی خود به عنوان شکل جدیدی از پرداخت به کار گرفته است. خدمات مالی که بلاکچین ها مانند کامپاند می توانند ارائه دهند ، می تواند زیربنای بسیاری از فرایندهای مالی باشد. تعدادی از سیستم عامل ها و پروتکل های جدید سیستم مالی غیرمتمرکز برای استفاده از تقاضای راه های کسب سود برای دارایی های رمزنگاری ، کسب اعتبار و سایر موارد به وجود آمده است.

ارز دیجیتال کامپاند چیست؟

کامپاند پروتکل غیرمتمرکز وام دهی است که از زمان راه اندازی در سال 2018 تعداد زیادی کاربر جدید را به خود جلب کرده است. درواقع کامپاند یک برنامه غیرمتمرکزاست که بر پایه بلاک چین اتریوم فعالیت می کند. این پلتفرم با اجازه دادن به کاربران برای کمک به سرمایه گذاری یا واریز سرمایه های رمزنگاری شده در یک گروه نقدینگی به منظور کسب سود از دارایی های خود ، کار می کند. کاربران در حال حاضر می توانند از 14 ارز رمزنگاری شده مختلف استفاده کنند و سه بازار برتر کامپوند USD Coin، Dai و Ether هستند.

 

کامپاند به کاربران این امکان را می دهد تا به صورت یکپارچه در بستر رمزارزها وام بدهند، وام بگیرند و سود کسب کنند. اگر دارایی های رمزنگاری شده خود را با سیستم قفل کنید ، می توانید سودهای منافع زیادی را از طریق سود مرکب به دست آورید. به عنوان مثال ، اگر ETH را به مجموعه سرمایه کامپاند وام دهید ، تقریباً بلافاصله مشاهده خواهید کرد که سود به صورت ETH دریافت می شود. این ایده ذاتاً مشابه نگه داشتن وجوه شما در یک حساب پس انداز بازده بالا در یک بانک است. با این وجود  بجای مسیریابی از طریق بانکها ، شبکه همتا به همتا است.

کامپاند چگونه کار می کند؟

کامپاند فرآیند مطابقت وام دهندگان و وام گیرندگان را با ترکیب وجوه رمزنگاری شده در منابع نقدینگی به طور خودکار انجام می دهد. برای ارائه تشبیه عینی ، میتوان گفت کاربران کامپاند هر کدام سکه های خود را به یک ظرف (استخر) کمک می کنند و سایر کاربران که اکنون به بودجه نیاز دارند می توانند از آن سکه قرض کنند. سرانجام ، وام گیرندگان باید با سود بیشتر سکه ها را درون ظرف برگردانند. کامپاند با انتقال سود بدست آمده به کیف پول کسانی که سکه های خود را در ظرف قرار داده اند به آنها پاداش می دهد.

این فرآیند خودکار به لطف قراردادهای هوشمندی که در cToken های بومی کامپاند تعبیه شده امکان پذیر است. هر بار که کاربران وجوه خود را با کامپاند قفل می کنند ، این پلتفرم به طور موقت دارایی خود را به cTokens تبدیل می کند که نشان دهنده ارزش رمزگذاری ای است که در آن قرار می دهند و بنابراین سهام آن را در استخر نشان می دهد.

این cToken ها مانند قرارداد در یک بانک عمل می کند ، که از طریق آن وام گیرندگان و وام دهندگان با شرایط معامله موافقت می کنند. با این حال ، پروتکل کامپاند بسیاری از فرایندهای مربوط به گرفتن وام سنتی را میانبر می کند. کاربران نیازی به امضای اوراق یا درخواست رسمی وام ندارند. شرایط قرارداد در پروتکل و  cToken ها کدگذاری شده است. تصمیمات ، به عنوان مثال این که چه مقدار سود تعلق می گیرد، بر اساس این قراردادهای هوشمند از پیش تعیین شده است.

رفع این موانع این سوال را ایجاد می کند: اگر وام خود را بازپرداخت نکنم چه اتفاقی می افتد؟ هیچ مرجعی در این امر درگیر نیست و کسی نخواهد آمد که بتواند رمزنگاری را به دست بگیرد یا شما را مجازات کند. پس چرا هرکسی رمزنگاری را از کامپاند نمی گیرد و هرگز آن را پس نمی دهد؟ پاسخ این است که برای گرفتن وام در کامپاند ، باید “بیشتر از مبلغ وثیقه” وام بگیرید. این بدان معناست که شما باید بیش از ارزش وام خود ، مبلغ بیشتری در کامپاند قفل کنید. بنابراین تنها طرفی که از عدم پرداخت وام ضرر می کند وام گیرنده خواهد بود. به همین دلیل است که کامپاند به هیچ گونه تأیید هویت یا اسناد دیگری از کاربران خود احتیاج ندارد. اگر تصمیم بگیرید که وام خود را در کامپاند بازپرداخت نکنید ، قرارداد به سادگی بصورت اتوماتیک ارزش وام را از ارزشی که در کامپاند به عنوان وثیقه دارید کسر می کند (که همانطور که گفته شد هرگز نمی تواند کمتر باشد).

ایده پشت این  قضیه شبیه تجارت مارجین است(روشی برای خرید و فروش و معامله دارایی است که از سرمایه ای که توسط شخص ثالت تامین و فراهم می شود بهره می گیرد). اگر مانده حساب صفر داشته باشید ، نمی توانید برای تجارت در یک سیستم سرمایه گذاری پول قرض کنید. در این حالت ، اگر ارزش تجارت به زیر مقدار مشخصی کاهش یابد ، موقعیت شما از دست رفته و وثیقه شما منحل می شود (مانند سطح کال مارجین). همانطور که هرکسی که وقت خود را صرف سرمایه گذاری در ارز رمزنگاری کرده است احتمالا بداند ، به دلیل نوسان قیمت ، ممکن است در برخی موارد ارزش وام رمزنگاری شده شما به شدت کاهش یابد. که این موضوع می تواند به شدت و به طور ناگهانی بر ارزش وام شما تأثیر بگذارد.

چه چیزی کامپاند را منحصر به فرد می کند؟

ممکن است تاکنون برای شما روشن شده باشد که چگونه کامپاند می تواند به شما کمک کند تا از کسب سود یا وام گرفتن بدون استفاده از بانک بهره مند شوید اما تفاوت آن با سایر پروتکل های سیستم مالی غیرمتمرکز چیست؟ در حال حاضر صدها پروتکل نقدینگی و برنامه های سیستم مالی غیرمتمرکز وجود دارد ، از جمله Uniswap ، Aave ، Maker ، Curve ، Bancor و SushiSwap .که هر کدام راه حل های منحصر به فردی به کاربران ارائه می دهند ، بنابراین چه چیزی کامپاند را متمایز می کند؟

1.بازدهی قطعی: به نظر می رسد لحظه ایجاد یا شکست برای بسیاری از رمزارزها به این امر وابسته است که چقدر می توانند آنچه را ارائه می دهند ساده و به حداکثر برسانند. کامپاند آنچه را ارائه می دهد به ساده ترین شکل ممکن انجام داده و به طور موثر آن را تبلیغ کرده است. در این امر به یک سرمایه گذار بزرگ جدید کمک کرده است: کوین بیس(بستری برای خرید و فروش ارز دیجیتال)کامپاند قادر است کاربران را از این امر آگاه سازد که می توانند سود جذابی را از دارایی های رمزنگاری که راکد مانده اند کسب کنند ، دقیقاً مانند حساب پس انداز سنتی.

 

2.توکن کامپاند: توکن کامپاند در حال حاضر از UNI ، MKR و AAVE عقب است ، اما هنوز هم یک دارایی ارزشمند به شمار می آید. این گزارش در سال گذشته (از ژوئن 2020) تقریباً 500٪ بازده داشته است. علاوه بر این ، پشتیبانی از کوین بیس(بستری برای خرید و فروش ارز دیجیتال) این قضیه را برای آینده به خوبی نشان می دهد.

 

3.خزانه داری کامپاند: کامپاند با خزانه داری که دارد ، درها را به روی مشاغل باز می کند تا فرصتی برای کسب 4٪ APR حساب پس انداز ، محصولات با درآمد ثابت ، قرعه کشی بدون ضرر و غیره بدهد. این برنامه پرداخت های روزانه با بازده بالا ، نقدینگی درخواستی و گزارش شفاف را برای شرکت ها ارائه می دهد ، که آن را به یک پیشنهاد بسیار جذاب تبدیل می کند.

 

توکن کامپاند چه نقشی دارد؟

مانند سایر پروتکل های سیستم مالی غیرمتمرکز ، کامپاند به عنوان رمز بومی و رمز حامل برای سیستم عامل کامپاند عمل می کند. توکن های کامپاند دارندگان آنها را قادر می سازد که بر روی سیستم عامل رای دهند تا مسیر آینده کامپاند را تعیین کنند. همه دارندگان کامپاند همچنین می توانند پروتکل پلتفرم ، خزانه داری و سایر عملکردهای داخلی اکوسیستم را بررسی کنند.

 

استدلال نهایی

کامپاند یک پروتکل مالی غیرمتمرکز و یکپارچه است که در زمینه های در حال ظهور کشت سود با عملکرد نقدینگی غیرمتمرکز قابل رقابت است. طی چند سال آینده ، می بینیم که کامپاند در بازار سکه به کجا می رسد. بر اساس این مفهوم ، طراحی و حامیان آن ، باید آماده باشد تا یک بازیکن قدرتمند باقی بماند.

 

تحلیل ارزهای مجازی|تعریف و مفاهیم
FATF چگونه مقررات جهانی بیت کوین و ارز دیجیتال را هدایت می کند؟
3 دقیقه مطالعه 15 تیر 1403

از اواخر سال 2018، یک سازمان بین المللی بر فضای نظارتی ارز دیجیتال تسلط یافته و قوانین مرتبط را در سراسر جهان اجرا می کند. گروه ویژه اقدام مالی (FATF) مسئول رسمی مبارزه با پولشویی و تأمین کننده مالی مبارزه...

ادامه مطلب
تحلیل ارزهای مجازی|تعریف و مفاهیم
ارز دیجیتال کوانت (Quant) چیست؟
4 دقیقه مطالعه 15 تیر 1403

  فناوری بلاکچین همچنان با چالش‌های یکپارچه‌سازی تکنولوژی‌های قدیمی با دفاتر توزیع شده جدید که در حال تحول و ورود به بازار هستند، درگیر است. ​ با این حال، ده‌ها پلتفرم درحال ایجاد ابزارها و پروتکل های مورد نیاز برای...

ادامه مطلب
تحلیل ارزهای مجازی|تعریف و مفاهیم
پرایوسی کوین (Privacy Coin) چیست؟
10 دقیقه مطالعه 15 تیر 1403

  پرایوسی کوین ها چقدر امنیت دارند؟ آیا قانونی هستند؟ در این مقاله می پردازیم به پرایوسی کوین ها و به این سوالات پاسخ می دهیم. بیت کوین به عنوان جایگزینی برای نظام پولی ملی تحت کنترل حکومت معرفی شده...

ادامه مطلب
تحلیل ارزهای مجازی|تعریف و مفاهیم
بازار ساز خودکار ( Automated Market maker) چیست؟
5 دقیقه مطالعه 15 تیر 1403

مقدمه بازار ساز خودکار (Automated Market Maker) که به اختصار آن را AMM می‌نامیم، پیچیده تر از آن است که بنظر می رسد. تیم تحلیلی رادین می پردازد به این که بازار ساز خودکار (AMM) چیست و چگونه عمل می...

ادامه مطلب
ارتباط با رادین